Utdeling av innsatspriser 2021-2023

Publisert: 08. februar 2024

Innsatspriser

Under 100 års jubileumsfesten til KIL ble det delt ut flere innsatspriser.

Prisene for 2021-2022 var bestemt tidligere, men grunnet korona, og ikke bestemt åpning av bassenget ble det i 2022, da vi planla 100 årsfeiringen, bestemt at vi deler ut disse prisene under jubileumsfesten. Derfor ble disse prisene delt ut så sent.

Prisutdelingen foregikk slik:

Torkil Torsvik intervjuer Odd-Steinar Olsen på senen med fokus på tid som er lagt ned i bassenget og opplevelser og engasjement som smitter over på utøvere, både breddemessig for de som bare vil bli flinkere å svømme, men også de som ønsker å satse mot litt flere og større konkurranser. De snakker om arbeidet med å få ny svømmehall og om resultatet slik det fremstår i dag. Odd-Steinar jobbet i mange år for å få ny svømmehall på Kolvereid. Han satt også i kretsstyret for svømming i flere år. Mot slutten av samtalen overrasker Torkil med at det er en ære å få overraske deg med at du Odd-Steinar får Kolvereid IL sin innsatspris for 2021. 

Innsatsprisen for 2022 går til en engasjert trener og leder som startet opp særidretten i Rørvik før vedkommende i senere tid har bygget opp samme særidrett i Kolvereid. Ildsjelen har gjort en megastor jobb for å få utrustet særgruppas treningsarena med utstyr i stil med Olympiatoppens lokaler. KIL har med dette fått et unikt tilbud for barn, ungdom og til voksne. Innsatsprisvinneren er med på å få egne utøvere til å ta trenerutdannelse slik at de kan være med som hjelpetrenere. Innsatsprisen for 2022 går til Anne Kjersti Sørnmo. Anne Kjersti = turn i Nærøysund. Selv om egne barn er voksne er Anne Kjersti meget aktiv for at vi har turn nesten hver ettermiddag og kveld i Nærøysund Arena.

Innsatsprisen for Jubileumsåret 2023 ønsker vi å feire litt ekstra, og deler ut pris til flere.

Den første går til en representant for den store innsatsen som løypekjører for skigruppa gjennom mange år. Vi er mange, både unge og eldre, aktive og mosjonister som gjennom hele skisesongen nyter godt av arbeidet hans. Prisvinneren er alltid positiv og stiller opp gjennom hele vinteren, helg og ukedag – alltid med et smil på lur! Han brenner for skisporten og tar seg ofte en skitur selv også etter at han har preparert løypene. Våre løypekjørere legger ned utallige dugnadstimer og gjør uten tvil en av de viktigste jobbene for skigruppa og for samfunnets folkehelse. Første prisvinner for 2023; en stor applaus for Sigfred Rønningen.

Den andre prisvinneren i 2023 har også gjort en enorm innsats for sin særidrett gjennom flere år. Prisvinneren setter Kolvereid på kartet gjennom sin innsats og hjelpsomhet. Vedkommende har bidratt både som aktiv, trener, leder, sosial bidragsyter – og sørger fremdeles for at KIL badminton er ei aktiv gruppe. Prisvinneren strekker seg alltid litt ekstra for at alle skal ha det bra og morsomt på trening. Prisvinneren trener ukentlig barn og unge selv om egne barn er blitt voksne. KIL badminton har medlemmer fra hele Nærøysund, og dette er mye takket være prisvinneren – eller skal vi si prisvinnerne? Gi en varm applaus til prisvinnerne 2023; Hildegunn og Erik Måøy!

Den siste prisen for 2023 går til en person som alltid setter andre før seg selv og som i en årrekke har viet livet sitt til idrett og kultur. Prisvinneren er engasjert i det meste, vil at ting skal skje, og han gir seg sjelden før ting går i boks. Mulig «maskopp» kan også være en grei betegnelse. Han har bidratt gjennom en årrekke som leder, lagleder og trener i KIL friidrett (sistnevnte bl.a som selvlært sleggeinstruktør via YouTube) – og lagt utallige mil bak seg både på 4 og 8 hjul 😉. KIL friidrett har satt Kolvereid skikkelig på kartet med flotte resultater på nasjonalt nivå, og nå er en ny friidrettsarena under bygging, blant annet fordi prisvinneren ikke har gitt seg! Vi gleder oss til å se den stå ferdig! Den siste innsatsprisen for 2023 går til Brynjulf Flasnes.