KD-Gaming

Publisert: 28. august 2023

64d3879f11798ce1fcd14b6f_KDgaming 1

– Bakgrunnen for KD Gaming er å videreføre tilbudet fra i fjor, samtidig som det gir en boost for e-sportklubben som er under etablering i regi av Kolvereid IL. Ungdommene sitter og gamer under dagene, og foreldre og andreinteresserte kan stikke innom og se hvordan det foregår. Sparebank1 SMN er en viktig samarbeidspartner for å kunne gjennomføre KD Gaming, fortellerkomitéleder Åke Rønningen.

Leder for gaminga er Jonas Aasprong, og Comfort-bygget er åpent for gamere og publikum torsdag, fredag og lørdag.

– Kolvereiddagene 2022 markerte starten på e-sportssatsinga i Nærøysund, vi har jobbet ett år med å skaffe oss kompetanse og midler og vi ser en voksende interesse. Vi etablerer oss i Nærøysund Arena, men det er naturlig å være en del av dagene, smiler Geir Vidar Nubdal, styremedlem i Njord E-sport.

– Vi synes det er fint at Jonas også i år blir med oss. Han har mye erfaring og er aktiv innen miljøet, og kommer rett fra CS-turnering i Tyskland til Kolvereiddagene, sier Rønningen. (CS er forkortelse for spillet CounterStrike, journ.anm).

– Unge, voksne og besteforeldre har mulighet til å se hva gaming går ut på, med konkurranser og god stemning, i tillegg vil vi komme med informasjon rundt oppstarten av E-sportklubben, forteller Nubdal.

–Vi har fått med Terningtårnet Spillklubb til å komme med miniatyrspill, rollespill, brettspill og kortspill og i lesekroken blir det bøker om gaming, så alt blir ikke digitalt, forteller trivselsagent og ungdomskontakt Sigrid Tviberg i Nærøysund kommune.

– Dette blir plassen å være under Kolvereiddagene, sier de samstemt.

Skrevet av Andreas Øvergård, Ytringen Avis