Reiserapport del 1 – Kompetansetur i Liverpool, i regi av Trøndelag NFF

Trøndelag NFF har invitert kvalitetsklubbene med på en fagtur sammen med kretsstyret og kretsadministrasjonen, og etter dag 1 føler jeg meg superheldig som får være med på dette!

Dette er virkelig lærerikt og motiverende. Her knyttes kontakter, og erfaringene går på tvers av klubber av ulike nivåer og størrelser. Helt fantastisk!

Det første vi starta med etter ankomst på fredag var temaet «Livet som kvalitetsklubb». Kretsleder Are Bergquist ønska oss velkommen før vår mentor Tommy Bang-Larsen tok en runde med kretsens erfaringer og status for NFFs kvalitetsklubb; -Hvor står vi, og har det blitt slik vi tenkte?

Etter dette fulgte daglig leder, Jan Roar Saltvik, opp med «Hvorfor er kvalitetsklubb så viktig?» -et perspektivbudskap i lys av ulike debatter om den norske fotballmodellen.

I tillegg har vi fått høre en suksesshistorie fra kvalitetsklubben KIL-Hemne. Dette var en historie til inspirasjon og påfyll… her har vi nok noe å hente, og jeg vil oppfordre de som er i hallprosjektet her hjemme til å rette blikket dit😉!

Full av motivasjon og inspirasjon fra KIL-Hemne, gikk vi over til gruppearbeid hvor vi fikk gitt en status på våre erfaringer og utfordringer fra hverdagen som kvalitetsklubb. Etter denne seansen kunne Kristoffer Vatshaug fra NFF fortelle oss noe om deres erfaringer med kvalitetsklubb og med spesielt fokus på hvordan man ser på forholdet mellom nasjonalt nivå, kretsnivå og klubben. Dagens lange, motiverende og innholdsrike program ble avsluttet med en løypemelding fra barnefotballutvikler, Jan Christian Sørli. Med et forrykende engasjement holdt han innlegget «Barnefotballen – bedre enn sitt rykte eller fortsatt vår achilleshæl?»

Etter alt dette var det helt greit med litt sosial mingling og en bedre middag på restauranten Gusto. Mye å fordøye og mye å glede seg over! I dag er en ny dag, og mye bra står på programmet.

Ny rapport fra Liverpool kommer i morgen.

Lene, leder KIL fotball