Tor Bach til minne

Hjertet som brant for idretten, sloknet paradoksalt nok midt i et idrettsarrangement. Brått og uventet tok livet slutt for Tor Bach under deltakelse i Steinfjellstafetten forleden, rett etter at idrettsveteranen selv hadde avsluttet sin etappe.

Stafetten viste nettopp to av Tors mest framtredende trekk: engasjementet for familien og for idretten. Den tidligere langrenns-, orienterings- og friidrettsmannen løp nemlig sin etappe for familielaget Bach/Haug. Det er helt sikkert en trøst i sjokket og sorgen for kona Elisabeth og barna at pappa og ektemann kom fra en stor og sammensveiset familie.

Den sittende lederen i Nord-Trøndelag skikrets bodde de siste årene på Inderøy og hadde sitt daglige virke som selger  i Trønder-Avisas markedsavdelig. Tor la imidlertid aldri skjul på at en stor del av hans sjel og hjerte lå igjen på Kolvereid, der han trådte sine barnesko. Det var på Kolvereid han hadde sin aktive idrettskarriere, sin trenergjerning og det var i Nærøy familien valgte å tilbringe fritida på hytta si.

Nettopp dette er vi mange som verdsetter og er dypt takknemlige for i dag. Tor har en meget stor del av æren for at Kolvereid Idrettslag har fostret en rekke dyktige, individuelle idrettsutøvere. Rundt om i landet har nok mange stusset over at et lite sted ute mot havgapet makter å fostre vinteridrettsutøvere som hevder seg i norgestoppen. Og den aller fremste er nettopp Tors egen sønn, langrennstoppen Ole Marius.

Tor selv har også NM–deltakelse i langrenn. Faktisk deltok han da Kolvereid stilte eget lag i NM-stafett på 1980-tallet, og han tok stafettgull for idrettslaget i KM for junior. Også i orientering holdt kolvereidløperen et høyt nivå. Tor var i tillegg svært sentral da den organiserte langrennstreningen kom for fullt på Kolvereid.

I sorgen er det derfor viktig for oss i Kolvereid Idrettslag å få uttrykt var store takknemlighet for det Tor har utrettet innen idretten, på mange fronter. Likevel er det først og fremst mennesket Tor Bach vi vil savne: en nær, varm, sprudlende, alltid interessert og engasjert samfunnsstøtte og et medmenneske.

Vi føler dypt med Elisabeth og barna for det store tapet de nå har lidt. Samtidig skal familien være sikker på at folket i heimbygda alltid vil være til stede  for dem.

Vi lyser fred over Tor Bachs minne.

 

For Kolvereid Idrettslag

Sturla Nordbøe