Klart for den 38. Follalunken

Det tradisjonsrike mosjonsløpet og turmarsjen Follalunken har vært arrangert uavbrutt siden 1978. Søndag 6. september er det klart for den 38. Follalunken i rekken.

I fjor stilte til sammen 68 mosjonister til start i Follalunken. Det var noe mindre enn året før, og godt under antallet mosjonister fra rekordåret 1994 da hele 216 stilte til start. Mens Follalunken 2014 ble arrangert andre lørdag i september, har arrangementet i år tatt tilbake sin tradisjonelle løpsdag på søndag – den andre septemberhelga.

Påmelding i KIL-bia fra klokka 9.30. Buss fra Kulturhuset til startsteder kl 10.00 og 11.15.

Passer for alle

Også i den 38. utgaven av Follalunken, skjer både påmelding og målgang ved Sentralidrettsanlegget på Kolvereid.

– Dette er et mosjonsløp som passer alle, både barn med dukkevogner og eldre, og for dem som vil velge en litt lengre løype, og kanskje også løpe på tid for å konkurrere mot seg selv eller andre, sier leder Liv Schjelderup i KIL Friidrett.

Mosjonistene kan velge mellom lang og kort løype. Den lengste går fra Torgerhaugen og er 11 kilometer lang, mens den korte løypa starter på Finnemovegen og er 6 kilometer lang. Deltakerne kjøres i buss fra Kulturhuset i Nærøy til begge startstedene.

Konkurranse

I fjorårets Follalunken stilte kun fire menn til start i konkurranseklassen, som var helt uten kvinnelig deltakelse. Sindre Finne vant knepent foran Henrik Henriksen, som begge løp for arrangørklubben.

Ole-Marius Bach innehar løyperekorden i Follalunken.

Ole-Marius Bach innehar løyperekorden i Follalunken.

For to år siden vant Ole-Marius Bach en knallsterk konkurranseklasse foran Anders Tettli-Rennemo og satte samtidig ny løyperekord (39,06). Siste to år har det ikke vært kvinnelige deltakere i konkurranse klassen, så vi oppfordrer spesielt også de å finne fram løpe skoene denne gangen.

KIL Friidrett inviterer både lokale og eksterne trimmere til å stille opp i høstens vakreste eventyr, og oppfordrer samtidig særgruppene i Kolvereid IL til å legge en av sine treningsøkter i september til Follalunken.

Påmelding skjer i KIL-bua fra kl 09.30 søndag 6. september.

For mer informasjon, kontakt Liv Schjelderup, leder KIL Friidrett

Mobil: 481 46 627