Håper på spenstige og ville idéer

KIL Friidrett og Nærøy kommune utfordrer kreativiteten til jenter og gutter i alle aldre, når de torsdag inviterer til idémyldring for en helt unik aktivitetspark på Kolvereid.

 Håper på spenstige og ville idéer.

Folkehelsekoordinator Anne-Lene F. Gregersen og prosjektleder Torkil Marsdal Hanssen i KIL Friidrett, håper på mange gode, ville idéer og ønsker nye samarbeidspartnere velkommen til idémyldring for nyskapende aldersoverskridende aktivitetspark i Kolvereid sentrum. Foto: Monika Amanda Kristoffersen

Samtidig som arkitektene er godt i gang med å prosjektere et topp moderne friidrettsanlegg for hele Ytre Namdal, tar KIL Friidrett initiativ til å utvikle flere spenstige aktivitetstilbud i Kolvereid sentrum.

– Vi vil få til en aktivitetspark som inviterer og stimulerer til fysisk og sosial aktivitet for alle, på tvers av generasjonene, sier prosjektleder for KIL Friidrett, Torkil Marsdal Hanssen.

Snu opp-ned på det vanlige

Folkehelse-koordinator i Nærøy, Anne-Lene F. Gregersen, liker denne idéen så godt at hun sammen med friidretten inviterer til idémyldring på The7 førstkommende torsdag (27. august) klokka 18.

Gå til arrangementssiden på FB.

– Kom og hør hva vi tenker, og si din mening. Møtet er åpent for alle – uansett alder. Kan du tenke deg en ny, unik og spennende møteplass på Kolvereid, trenger vi å vite hva nettopp du ønsker at dette skal være. Vi utfordrer til kreativ tenking, og at folk gjerne snur litt opp-ned på det tradisjonelle, sier Gregersen og Marsdal Hanssen.

Samarbeid på tvers

De to kan ikke love at de klarer å gjennomføre alle idéer. Men de vil at ingenting skal være utenkt. Ofte finnes de beste løsningene i de villeste idéene, og i de mest utenkelige samarbeidene.

– Målet om stimulere til fysisk lek og aktivitet for generasjoner, gjør at vi trenger hjelp fra ulike aldersgrupper og aktører. Vi inviterer derfor barn og ungdom, ungdomsråd og eldreråd, funksjonshemmedes forening, fysioterapeuter og aktivitører samt næringsliv til idémyldringen, sier Torkil Marsdal Hanssen.

– Her finnes det ingen dumme idéer, men vi vil ha fokus på universelt utformede aktiviteter som stiller beskjedne krav til vedlikehold – sånn at parken kan brukes lenge av så mange som mulig, sier folkehelsekoordinatoren.