Klart for Brækkabakkan Opp 2015

Johan Hundseth stiller til start i Brækkabakkan Opp 2015 med ett mål for øye: Å revansjere fjorårets bitre tap på målstreken. Kan Johan samtidig utfordre løyperekorden?

Det kombinerte gate-, terreng- og motbakkeløpet Brækkabakkan Opp arrangeres for fjerde gang av KIL Friidrett, KIL Ski og Kaakenmagasinet fredag under Kolvereiddagene. Det 3 kilometer lange løpet gjennom og rundt Kolvereid sentrum avsluttes med en 400 meter sugende motbakke med opptil 28 prosents stigning.

Hold deg oppdatert om Brækkabakkan Opp 2015 på Facebook.

Med målgang midt i Kolvereid sentrum, er løpet er allerede blitt en publikumsvinner – og den gode stemningen hjelper både mosjonister og konkurransedeltakere opp de siste knallharde meterne inn til målgang i Kolvereid sentrum. På videoen under kan du gjenoppleve stemningen fra fjorårets motbakkeløp.

Samarbeid

Brækkabakkan Opp 2015 blir arrangert av KIL Friidrett og KIL Ski i samarbeid med Kaakenmagasinet. Sistnevnte har tidligere arrangert løpet på egen hånd, men KIL Friidrett var ikke tunge å be da Kaakenmagasinet ringte.

–  Og vi var ikke sene om å få KIL Ski inn som samarbeidspart. Sammen er vi sterkere, sier arrangørsjef Liv Schjelderup – som også er leder i KIL Friidrett.

Det meste under arrangementet blir som tidligere. Løypa går i samme trasé, og avsluttes i den berømte monsterbakken Brækkabakkan som vil gi løperne melkesyre langt over ørene dersom kreftene ikke er porsjonert riktig.

For alle, bli med

– Vi ønsker å få med flest mulig, både mosjonister og konkurranseløpere. Lengden er overkommelig for de fleste, og sjelden vil man kunne få flere heiarop og mer publikumsjubel på oppløpet. Publikum er kjent for å lage «Tour de France»-stemning øverst i Brækkabakkan, sier Schjelderup.

Johan Hundseth (KIL/Ytre Namdal Løpeklubb) har allerede signalisert at han kommer.

– Det er vi glade for. Ellers utfordrer vi alle idrettslagets egne medlemmer til å stille, Nærøy kommune sine ansatte og alle andre. Det blir flotte pengepremier til konkurranseløperne og det trekkes også ut premier på start nummer i mosjonsklassen, sier Liv Schjelderup.

03

Fra Brækkabakkan Opp 2014. Alle fotos/video: Kaakenmagasinet

 

I fjor var det 22 som stilte i mosjonsklassen, 9 kvinner og 21 menn i konkurranseklassen. Anniken Jørgensen (Inderøy/NT kretslag) og Jørgen Ulvang (Varden/NT kretslag) kom først over mål. Ett sekund bak kom Johan Hundseth (Kolvereid/NT kretslag). I 2013 var det Vilde Finne (Namdal løpeklubb) og Johan Hundseth som dro det lengste strået og sikret seier. Ole Marius Bach (Namdal løpeklubb) innehar løyperekorden (10,17 min).