Samler ungdom fra hele Ytre Namdal

Deltakere fra skoler i Ytre Namdal og Bindal møtes til friidrettsdag og TINEstafetten 12. mai. Nærøyhallen og sentralidrettsanlegget på Kolvereid blir «arena» for dagen.

KIL Friidrett satser i år ekstra spenstig på TINEstafetten, og arrangerer samtidig en hel friidrettsdag. På Kolvereid møtes over 270 elever (18 lag + 1 lærerlag) til dyst.

Tanken bak at det i år satses på å gi elevene noe mer enn TINEstafetten, er å gi alle elever og lærere et  bedre innblikk i hva friidrett er. Vi håper også at de kan få inspirasjon til å bruke friidrett enda mer i gymtimene ved skolene.

Den 12. mai blir en fysisk og psykisk annerledes skoledag. Friidrettsgruppa har fått hjelp av Norsk Friidrett  Nord-Trøndelag, som stiller ungdomsinstruktører fra idrettslinja på Steinkjer til disposisjon under friidrettsdagen og under oppvarmingen før TINEstafetten. Ungdomsinstruktørene vil lede friidrettsmyldringen som elevene kan delta på i to økter under dagen. Friidrettskretsen følger også arrangementet på Kolvereid.

Frivillighetsssentralen hjelper oss å lage matpakke til deltakerne og Røde Kors stiller som førstehjelpere.

– Uten ildsjel Ståle Husby, som har hatt ansvar for påmeldingen, bestilling av t-skjorter og registreringa av starttider og resultatlister har ikke TINEstafetten vært det flotte arrangementet lokalt. Han har i mange år gjort en kjempeinnsats for Tinestafetten og friidrettsgruppa. All honnør til han. Sammen med Ståle Husby og de andre samarbeids parter prøver vi i år å løfte arrangementet for de unge på Kolvereid, sier Liv Schjelderup, leder i KIL Friidrett.

På landsbasis er over 100 000 påmeldte deltakere til verdens største stafett og det gjøres klart for stafettløping over hele landet. TINEstafetten skal være en dag med trening, samhold og moro-for alle! TINEstafetten begynte allerede som et arragement i Tønsberg for over 20 år siden. TINEstafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund i samarbeid Norsk-Friidrett, lokale idrettslag for deltakere frå 6.-9.klasse ifg. www.tine.no/tinestafetten

To lag fra hvert klassetrinn går videre herfra om ønskelig til Finale Tinestafetten på Guldbergaune idrettspark, Steinkjer den 21.05. KIL Friidrett har organisert siden 2011 busstransport fra Kolvereid, slik at alle lag er sikret seg transporthjelp til den endelige finalen. Transporten betales av Norsk- Friidrett Nord-Trøndelag, KIL Friidrett og skolene som stiller til den endelige finalen. Så under Tinestafetten skulle det egentlig ikke mangle noe for at skolene skal kunne la de unge delta, oppsummerer KIL Friidretts leder, Liv Schjelderup.

KIL Friidrett håper årets utgave av dette arrangement skal gi glede og mer fysisk aktivitet også for deltakere som ønsker å delta på våre tilbud framover som friidrettstreninger, friidrettskaruseller eller løpekvelder (sistnevnte f.o.m. ungdomsskolealder). KIL Friidrett ønsker alle som skal delta på friidrettsdagen og TINEstafetten på Kolvereid lykke til.