Slik blir friidrettsvåren

KIL Friidrett starter opp nytt løpstilbud! Sjekk vårens aktiviteter her.

Våren er her! KIL Friidrett vil ha flere i fysisk aktivitet. I år lager vi derfor tilbud til ulike aldersgrupper, samt aktiviteter som er tilrettelagt for hele familien.

– Det blir opp til den enkelte å benytte mulighetene. Det skal i hvert fall ikke stå på tilbudene i friidrettsgruppa denne sesongen. Og som før, har vi fremdeles ingen reservebenk i friidrett, sier Liv Schjelderup, leder i KIL Friidrett.

KIL Friidretts tilbud denne sesongen starter rett etter påske, uke 15:

Jann Inge Rosvenvinge, Renate Schjelderup og Margareth Haug.

Jann Inge Rosvenvinge, Renate Schjelderup og Margareth Haug.

Løpegruppe – nytt tilbud

En helt nyoppstartet løpegruppe vil gjerne ha deg og dine venner med på løpeturer i nærområdet. Noe trening kan også bli lagt til sentralidrettsanlegget. KIL Friidrett har vært så heldig å få hjelp av Jann Inge Rosenvinge til å få i gang løpegruppa, som ønsker deltakere fra hele Ytre Namdal.

– Fokus og mål for fellestreninga blir å få flere i fysisk aktivitet. Vi tilpasser opplegget for alle nivåer, og du kan godt være nybegynner hos oss. Vi håper det kan bli en sosial arena for å treffe andre løpsglade, samtidig som du kommer i bedre form etter hvert. Vi ser også på muligheten for veiledning i f.eks løpeteknikk fra Namsos Løpeklubb. Vi får se hva det kan utvikle seg til etter hvert, sier Jann Inge Rosenvinge.

– Tanken er både unge i ungdomsskolealder og voksne kan delta i løpegruppa. Her kan du utfordre noen andre du kjenner om å bli med. Jann Inge skal sammen med Margareth Haug og Ingeborg Almo sørge for at det blir en eller flere ansvarlige med på hver eneste løpetur. Blir du for sliten i deler av opplegget er det muligheter for å ta det roligere og kunne gå i deler av opplegget, sier Liv Schjelderup.

Friidrettstrening

– Her blir det prøving av ulike øvelser innen løping, hopp og kast. Litt lek og moro blir det innimellom, for bruk i oppvarmingen og for å skape sosial stemning på trening. Det vil også bli lagt inn basistrening for å gjøre utøverne våre sterkere, spenstigere og for å forebygge skader. Vi er glade for at Håkon Hermanstrand igjen stiller som trener sammen med meg, sier Liv Schjelderup.

Har noen voksne lyst til å bli med inn i friidrettsgruppa som trenere eller støttespillere i noen av våre aktiviteter, er det bare å ta kontakt, sier Schjelderup.

Nærmere beskjed kommer senere omkring aktiviteter senere i mai og som blir senere i sesongen. Det blir igangsetting av friidrettskarusellen med terrengløp den 20.05, 27.05 og 03.06, som fortsetter i litt annen variant også på høsten. Friidrettsdag inklusiv Tinestafetten arrangeres den 12.05, påmeldingen til dette arrangement viser fin påmelding fra de fleste skolene. Follalunken blir i år flyttet fram til den 06.09. Så her er det bare å begynne å krysse av i kalenderen for å avsette tid og bli med, se gjerne www.kolvereidil.no, avslutter Liv Schjelderup, leder i KIL Friidrett.