37. Follalunken i rekken

Det tradisjonsrike mosjonsløpet og turmarsjen Follalunken har vært arrangert uavbrutt siden 1978. Lørdag 13. september er det klart for den 37. Follalunken i rekken.

I fjor stilte til sammen 80 mosjonister til start i Follalunken. Det var omtrent på samme nivå som året før, men fortsatt godt under antall mosjonister fra rekordåret 1994, hvor hele 216 stilte til start.

 

Passer for alle

Også i den 37. utgaven av Follalunken, skjer både påmelding og målgang ved Sentralidrettsanlegget på Kolvereid i Nærøy kommune.

– Dette er et mosjonsløp som passer alle, både barn med dukkevogner og eldre, og for dem som vil velge en litt lengre løype, og kanskje også løpe på tid for å konkurrere mot seg selv eller andre, sier leder Øyvind Nordstrand i KIL Friidrett.

Mosjonistene kan velge mellom lang og kort løype. Den lengste går fra Torgerhaugen og er 11 kilometer lang, mens den korte løypa starter på Finnemovegen og er 6 kilometer lang. Deltakerne kjøres i buss fra Kulturhuset i Nærøy til begge startstedene.

Trimmere kan gjennomføre turen fram til kl 16 søndag 14. september (da tas merkinga ned), og få registrert deltakelsen ved å sende SMS til 97976065 før kl 14 lørdag 13. september.

Konkurranse

I fjorårets Follalunken stilte 8 menn til start i en rekordsterk konkurranseklasse, med flere løpere fra Leksvik Elite. Ole-Marius Bach (Leksvik Elite, eks Kolvereid IL) vant på ny løyperekord (39,06) foran lagkamerat Anders Tettli-Rennemo og Hallgeir Aspli (Frol IL). Bach sikret seg dermed et nytt napp i vandrepokalen, og er for øvrig den siste som har klart å sikre seg troféet etter tre seiere.

Det var ingen deltakere i konkurranseklassen for kvinner i fjor.

KIL Friidrett inviterer både lokale og eksterne trimmere til å stille opp i høstens vakreste eventyr, og oppfordrer samtidig særgruppene i Kolvereid IL til å legge en av sine treningsøkter i september til Follalunken.

Påmelding skjer i KIL-bua fra kl 09.30 lørdag 13. september.

 

For mer informasjon, kontakt Øyvind Nordstrand, leder KIL Friidrett, mobil: 928 64 723